Koska Vain elämää -konsepti on tuoreiden jäähallikonserttien johdosta taas ajankohtainen ja koska olen lahjakas laittamaan biisejä paremmuusjärjestykseen (ks. Juice-projekti), on aika julkistaa
kauden 2014 20 parasta Vain elämää-biisiä!
Tykkään kuunnella cover-versioita. Niistä paljastuu toisaalta biisien hyvyys - mitä kaikkia aineksia tulkintoihin biiseistä löytyy. Ja toisaalta artistin hyvyys, miten hän saa toisen tunnetuksi tekemän laulun elämään. Voi myös tapahtua Keisarin uudet vaatteet ilmiö: paljastuu että hyvinä pitämissään biiseissä ei kovin paljoa ole sisältöä ollutkaan, tulkitsija on ollut vaan niin ylivertainen.
Lista syntyi niin, että raahasin viralliselta levyltä omalle soittolistalleni kaikki biisit, joita ajattelin kuuntelevani useammankin kerran. Ja katso - niitä oli juuri 20 kappaletta! Listalla on ei ole dueettopäivän biisejä, koska niitä ei löydy Spotifystä.
Artistijakauma tässä top-20:ssä on (käytän vain etunimiä, koska nämä kaikki ovat henkilökohtaisia tuttujani, koska olen ikäänkuin ollut viikon mökillä heidän kanssaan):
Elastinen 1, Samuli 1, Vesku 2, Paula K 2 , Toni 4, Paula V 4, Jenni 6. Oho - yllättäen kaikki Jennin versiot ovat mukana, lukekaa kuitenkin ensin perustelut, ennen kuin tuomitsette.
Listaa voi lukea kuunnellessa Spotify-listaani. Se löytyy nimellä "Vain elämää 2014 top-20" ja selainlinkkinä tästä.
20. Kiittämätön (Paula Vesala). Hyvä esimerkki siitä, että Jenni Vartiaisen biisit eivät ole niin hyviä kuin miltä ne kuulostavat.
19. Sori (Paula Vesala). Kelpo käyttömusaa. Laulaja tietää mistä kertoo.
18. Elegia (Paula Vesala). Hyvä biisi ja teksti timanttia. Tässä on ongelmana, että definitiivinen versio on jo tehty. Vaikea siihen Loirin tulkintaan on mitään lisätä. Menee fangirl-osastolle. 30-vuoden päästä uusi yritys. Mutta kyllä teksti "rotkoni rauhaan kuin peto kuoleva hiivin" saa karvat pystyyn.
17. Teit meistä kauniin (Samuli Edelman). Edelman ottaa tekstit omikseen, ymmärtää mistä laulaa ja välittää sen kuulijalleen. Tässä valitettavasti kertosäkeen sovitus on tympeä eurojumputus. Paras kuitenkin Edelmanin biisivalinnoista näissä kekkereissä.
16. En haluu kuolla tänä yönä (Toni Wirtanen). Sovitus ja tulkinta on lähinnä runtattu menemään, mutta ehkä biisissä ei ole aineksia enempään.
15. Peggy (Elastinen). Ainoa Elastisen räppiversioista, joka päivitti alkuperäistä jotenkin kiinnostavasti. On otettu biisin paras osuus ja lisätty siihen oma lyriikka, joka toimii. Hyvää bilemeininkiä.
14. Miten ja miksi (Paula Vesala). Biisi hölkkää kivasti eteenpäin ja tulkintakin on kohdallaan. Hyvä.
13. Brontosauruksen yö (Toni Wirtanen). Erikoinen valinta. Fanipohjalta vetäen kaikki peliin on aina hyvä lähtökohta. Huilusoolo!
12. Kohtalokas samba (Jenni Vartiainen). Jenni antaa kaikkensa, kuten aina. Tämän biisin mahdollisuudet Loiri tosin luotasi jo pohjaa myöten, esimerkki Kari Tapion juhlakonsertista.
11. Joutsenet (Paula Koivuniemi). Sielukas tulkinta ja sovitus kasvaa kivasti.
10. Luotan sydämen ääneen (Jenni Vartiainen). Tämä biisi kulkee! Ja tuo kiekaisu: omanain-wa-ba-bau-dabba. Se on hunajaa.
9. Sata kesää, tuhat yötä (Toni Wirtanen). Tonin huutolaulu SATA! KESÄÄ! oli yksi kauden huippuhetkistä. Hyvä Metallica-sovitus, mutta biisin A-osassa ei tapahdu oikein mitään, niin ei nouse tämän korkeammalle.
8. Lautturi (Jenni Vartiainen). Täydellisesti Jennille sopiva biisi. Tulkinta on koskettavampi kuin alkuperäinen.
7. Anna soida (Vesa-Matti Loiri). Maestro saa hyvän grooven päälle tässä.
6. (Sinä olet) aurinko (Jenni Vartiainen). Tämän pornolaulun lyriikat eivät oikein istu naisen suuhun. "Minä pudotan ankkurin veteen joka odottaa, että veneeni pohjasta tappi irtoaa." Itse asiassa tuo kertosäekin menee oikeasti: "Ihana pano. Niin on nimesi kaunis sana. Ihana pano." Erittäin hieno välimerellinen sovitus. Ja se lopun tu-du-du-du-du-duu... Voisin kuunnella sitä tuntikausia. Oi että, värisyttää tuo tu-du-du-du-du-duu.
5. Sininen sointu (Paula Koivuniemi). Vahva tulkinta, kuulostaa siltä, että laulaja tietää jotain elämän sinisistä soinnuista. Todella hieno sovitus! Bassolla reilusti tilaa, dramaattiset rummut ja jousetkin saatu mahtumaan.Vihellys on aina vaarallinen ase biiseissä, mutta tähän sopii.
4. Armo (Vesa-Matti Loiri). Hankala arvioida musiikkina. Miten usein tätä oikeastaan haluaisi kuunnella? Mutta toisaalta tulkintaan tiivistyy ehkä 1900-luvun Suomen komein taiteilijaura, jos otetaan huomioon artistin tuotannon vaikuttavuus ja laaja-alaisuus. Arkun pohjalta vetäisty tulkinta. Hienoin kohta puhelauluna vedetty "Pahat enteet hiljaisuuden".
3. Anna mulle piiskaa (Jenni Vartiainen). Ajatus Jenni Vartiaisesta pyytämässä piiskaa on jo itsessään kolmossijan arvoinen. Tosin itse tulkinnassa ei ole mitään seksuaalista, aika kipeästä parisuhteesta tässä on kysymys. Ihmeellinen, toisesta maailmasta oleva on tuo kiekaisu piISkaa, miten sellaisenkin saa ihminen kurkustaan?
2. Kovemmat kädet (Toni Wirtanen). Ei tätä lapsenmurhasta kertonnutta laulua oikein pysty arvostelemaan. Ymmärsivätköhän ne 1,4 miljoonaa TV-katsojaa mistä on kysymys mukavassa perjantai-illan prime-time-viihteessä? Jotenkin Wirtasen tulkinta aiheuttaa kovemman reaktion kuin alkuperäinen aikoinaan. Aihe on niin rankka, nytkin kuunnellessa rupeaa itkettämään. Mutta onko tämä formaatti-itkua vai aitoa?
1. Heruuks (Jenni Vartiainen). Yllättävä veto ja yllättävä versio. Kaksi parasta tulkintaa aiheuttavat molemmat fyysisen reaktion. Tämä on kuitenkin eri reaktio kuin kakkosbiisissä. "Heruuks? Todellakin - enemmän kuin jaksais! Mul on jatkot, jos vastaat heruu, niin mennään."
Luettavaa: Vain elämää tuottaja Leri Leskisestä oli juuri juttu Hesarissa.
Ja vielä: Versio, jonka olisin halunnut kuulla: Sä laitoit minut nettiin Vesa-Matti Loirin laulamana.
maanantai 29. joulukuuta 2014
torstai 11. joulukuuta 2014
Korkokengät ja mies
Hiljattain uutisoitiin Rennesin yliopistossa (Université de Bretagne-Sud) tehdystä tutkimuksesta, jossa selvitettiin naisten korkokenkien vaikutusta siihen, miten halukkaita miehet olivat tekemään naisen pyytämää pikku palvelusta, tässä tapauksessa täyttämään kyselylomakkeen.
"Paljastui", että miehet ovat mekaanisia otuksia. Tutkimusryhmä käytti koron korkeuksia 0 cm, 5 cm ja 9 cm. Miehet tottelivat naisen esittämää pyyntöä todennäköisyydellä 42%, 60%, 82%.
Tämä herätti luonnollisesti kysymyksen:
Kuinka korkea kengän koron pitää olla, että kukaan mies ei enää pysty kieltäytymään?
Korrelaatio koron korkeuden ja vaikuttavuuden välillä näyttää riittävän lineaariselta, joten ekstrapoloin suoran arvoon 100 % ja sain tulokseksi:
Kun naisen jalkineen koron korkeus on vähintään 13,5 cm,
saa miehen tekemään mitä haluaa.
Linkit:
Ilta-Sanomien uutinen aiheesta
Huffington postin uutinen
Alkuperäinen tutkimusraportti
"Paljastui", että miehet ovat mekaanisia otuksia. Tutkimusryhmä käytti koron korkeuksia 0 cm, 5 cm ja 9 cm. Miehet tottelivat naisen esittämää pyyntöä todennäköisyydellä 42%, 60%, 82%.
Tämä herätti luonnollisesti kysymyksen:
Kuinka korkea kengän koron pitää olla, että kukaan mies ei enää pysty kieltäytymään?
Korrelaatio koron korkeuden ja vaikuttavuuden välillä näyttää riittävän lineaariselta, joten ekstrapoloin suoran arvoon 100 % ja sain tulokseksi:
Kun naisen jalkineen koron korkeus on vähintään 13,5 cm,
saa miehen tekemään mitä haluaa.
Linkit:
Ilta-Sanomien uutinen aiheesta
Huffington postin uutinen
Alkuperäinen tutkimusraportti
sunnuntai 7. joulukuuta 2014
Juice-projekti: Kuormasta pudonneet
Kun olin saanut päivitettyä kaikki sijoitukset biisilistaukseeni, huomasin, että 19 kappaletta oli jäänyt täysin vaille sijoitusta. En nyt ole lisännyt näitä aikaisempiin kirjoituksiini oikeille kohdilleen, mutta julkaisen lopuksi koko tuotannon listauksen. Spotify-listoille lisäsin ne, jotka k.o. palvelusta löytyvät ja tasapainotin listat 50-biisin kokonaisuuksiksi.
Mitään helmiä ei matkasta jäänyt, paras biisi näistä on sijalla 221. Kaikenkaikkiaan järjestettyjä lauluja on 376.
Näistä matkasta jääneistä lauluista voi huomiota kiinnittää vaikka Maksamme velkaa -lauluun. Sitä esittivät vuonna 1985 silloin maan eturivin artistit. Monet laulusuoritukset ovat vuonna 2014 kuunneltuna melko kammottavia. Tästä hyväntekeväisyyssinglestä tehtiin uusi versio vuonna 2005 ja eteenpäin on menty laulutaidossa. Biisin sanoja ei oikein uskoisi Juicen tekemiksi, niissä ei ole mitään jujua. En ole koskaan tajunnut, mitä velkaa suomalaiset Afrikalle tässä laulussa maksavat. Tekstissä viitataan orjakauppaan. Siihen aikaan nykyisen Suomen alue oli Ruotsin siirtomaa, josta haettiin lähinnä tykinruokaa Ruotsin valloitussotiin. Ja jos velkaa ruvetaan maksamaan, se saisi kulkea Ruotsista Suomeen. Muutenkin on kummallinen ajatus, että nykyihmiset olisivat vastuussa siihen, mitä jotkut tekivät monta sataa vuotta sitten. Alkuperäisen singlen B-puoli Etiopiumia kansalle kertookin varmasti paremmin Juicen ajatusmaailmasta kuin tuo A-puolen tilaustyö.
(Y Spotify-sarakkeessa toimii linkkinä youtube-versioon)
Mitään helmiä ei matkasta jäänyt, paras biisi näistä on sijalla 221. Kaikenkaikkiaan järjestettyjä lauluja on 376.
Näistä matkasta jääneistä lauluista voi huomiota kiinnittää vaikka Maksamme velkaa -lauluun. Sitä esittivät vuonna 1985 silloin maan eturivin artistit. Monet laulusuoritukset ovat vuonna 2014 kuunneltuna melko kammottavia. Tästä hyväntekeväisyyssinglestä tehtiin uusi versio vuonna 2005 ja eteenpäin on menty laulutaidossa. Biisin sanoja ei oikein uskoisi Juicen tekemiksi, niissä ei ole mitään jujua. En ole koskaan tajunnut, mitä velkaa suomalaiset Afrikalle tässä laulussa maksavat. Tekstissä viitataan orjakauppaan. Siihen aikaan nykyisen Suomen alue oli Ruotsin siirtomaa, josta haettiin lähinnä tykinruokaa Ruotsin valloitussotiin. Ja jos velkaa ruvetaan maksamaan, se saisi kulkea Ruotsista Suomeen. Muutenkin on kummallinen ajatus, että nykyihmiset olisivat vastuussa siihen, mitä jotkut tekivät monta sataa vuotta sitten. Alkuperäisen singlen B-puoli Etiopiumia kansalle kertookin varmasti paremmin Juicen ajatusmaailmasta kuin tuo A-puolen tilaustyö.
(Y Spotify-sarakkeessa toimii linkkinä youtube-versioon)
Sija | Kappaleen nimi | Vuosi | Albumi | Spotify | Teknisiä huomioita.muita versioita |
221 | Joulupukkivukki | 1985 | Single | ||
229 | Yksinäiset sydämet | 1990 | Single | ||
231 | Meisseli | 1998 | Pieni euroiskelmäsarja | Y | |
238 | Easy Beasy | 1977 | Single | Y | |
249 | Etiopiumia kansalle | 1985 | Single. Youtubessa | Y | Es. Apua-orkesteri |
250 | Vahdinvaihto | 2000 | L | Säv. Bob Dylan | |
287 | Walkman ...kaik män... | 1998 | Pieni euroiskelmäsarja | X | |
294 | Vauhtikone | 1976 | Single | X | Tunturi-mopon mainosbiisi |
295 | Kauko | 1992 | Täällä Washington | Es. Jope Ruonansuu | |
296 | Burn Out | 1987 | Minä | ||
297 | Mene mäkeen | 1990 | Sporttihitit | Y | SVUL:n julkaisemalta kokoelmalevyltä |
305 | Maksamme velkaa | 1985 | Single | Y | Es. Apua-orkesteri |
315 | Uupuneet | 1999 | Single | X | B-puolella Vahdinvaihto |
318 | Prostata | 2004 | Senaattori ja boheemi | Y | Säv. Trad |
321 | Hentomielinen Hilarius | 1988 | Single | Y | |
322 | Miksi satamaan mennään alamäkeä | 1993 | Luusoppaa | Es. Karvakuonot - Maija Salon Musiikkileikkikoulun Lapset | |
329 | Maailma yllättää | 1982 | Ilta-Sanomien mainoslauluksi tehty. Youtube | Y | |
343 | Mun tuttava jutta | 1998 | Pieni euroiskelmäsarja | Y | |
351 | Kaksi kynttilää | 1999 | Taksimiehen poika (Alatalo) | Y | Voc.Alatalo-Juice |
lauantai 22. marraskuuta 2014
Juice-projekti: Laulut 21-29
21. Elämänuraa (1983, Boogieteorian alkeet)
Hieno teksti, joka kelpaa symbolisesti tulkittuna kelpaamaan monen muunkin kuin laulajan elämänuraa kuvaamaan.
22. Kun rumba loppuu (1983, Boogieteorian alkeet)
Pitkän levyn päätöskappale peilaa pitkän soittokiertueen loppumisen tunnelmia. Svengaa kivasti.
23. Pienestä pitäen (1991, Taivaan kappaleita)
"Minä köyhään päähän sillan synnyin varhaiskevääseen.." Myöhäistuotannon helmiä, klassinen Juice-biisi saundimaailmaa ja kertosäettä myöten. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä."
24. Norjalainen villapaita (1991, Taivaan kappaleita)
Syntytarinan mukaan Juice näki unen, jossa Junnu Vainio oli kuollut ja häneltä oli jäänyt lappu, jossa oli laulun alku: ""Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta, norjalaispaitoineen..."
25. Juankoski here I come (1974, Per Vers, runoilija)
Juice osasi kirjoittaa Juankosken nuoruudestaan hienon nostalgiatripin, vaikka oli vasta 24-vuotias.
26. Rock'n Roll'n Blues'n Jazz (1980, XV yö)
Toimii kuin tauti liveversiona. Ja sellainen löytyykin Kuopio-Iisalmi-Nivala-levyltä. Sanoituksessa ei ole juurikaan järkeä. Tarvitseeko aina ollakaan? "Sisäpuolelta päänikin on seksikäs.
27. Kuinka Jumalaa pilkataan (1983, Boogieteorian alkeet)
Hyvin tärkeitä havaintoja järjestäytyneestä uskonnosta. Jumalan pilkkaaminen on myös vuonna 2014 Suomen rikoslaissa rangaistava teko. Tiettävästi kyseessä ei ole kuitenkaan asianomistajarikos. A-osaltaan hengästyttävän hyvin kulkeva kappale. Hieno instrumentaaliväliosa. Lyriikka toimii. Mutta se mullikuoro kertosäkeessä! Miksi?
28. Kuopio tanssii ja soi (1974, Per Vers, runoilija)
Taas hyvä livebiisi perään.
29. Elämässä pitää olla runkkua (1974, Per Vers, runoilija)
Biisi on henkilöitynyt Kuopio-Iisalmi-Nivala levyn version vuoksi Pate Mustajärveen, alkuperäisversiossa sen tulkitsi Pena Penninkilampi. Ja se runkkaaminen tarkoittaa kitaran soittoa, ettäs tiedätte.
Hieno teksti, joka kelpaa symbolisesti tulkittuna kelpaamaan monen muunkin kuin laulajan elämänuraa kuvaamaan.
Kohderyhmälle kulutustavara,
projektipäällikön mieli on avara.
Jos olet julkku, niin käy toki julkusta,
kävele kadulla, kilistä kulkusta.
22. Kun rumba loppuu (1983, Boogieteorian alkeet)
Pitkän levyn päätöskappale peilaa pitkän soittokiertueen loppumisen tunnelmia. Svengaa kivasti.
Rumbaa öisellä kolmostiellä,
rumbaa silloin kun nukkuu maa.
23. Pienestä pitäen (1991, Taivaan kappaleita)
"Minä köyhään päähän sillan synnyin varhaiskevääseen.." Myöhäistuotannon helmiä, klassinen Juice-biisi saundimaailmaa ja kertosäettä myöten. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä."
24. Norjalainen villapaita (1991, Taivaan kappaleita)
Syntytarinan mukaan Juice näki unen, jossa Junnu Vainio oli kuollut ja häneltä oli jäänyt lappu, jossa oli laulun alku: ""Mies tuli vuonolta, näyttäen huonolta, norjalaispaitoineen..."
25. Juankoski here I come (1974, Per Vers, runoilija)
Juice osasi kirjoittaa Juankosken nuoruudestaan hienon nostalgiatripin, vaikka oli vasta 24-vuotias.
Niin usein olen matkoihini kävellytja melkein yhtä usein takaisin tullut.Juicen 50-vuotisjuhliin laulun Jamppa toi viimeinkin sen Camparin. Oli kuulemma pakko, "kun siitä oli laulukin tehty". Banjosoolo on vähän sinnepäin, mutta eipä se soittaminen näissä alkupään levyissä niin kummoista aina ollut.
26. Rock'n Roll'n Blues'n Jazz (1980, XV yö)
Toimii kuin tauti liveversiona. Ja sellainen löytyykin Kuopio-Iisalmi-Nivala-levyltä. Sanoituksessa ei ole juurikaan järkeä. Tarvitseeko aina ollakaan? "Sisäpuolelta päänikin on seksikäs.
27. Kuinka Jumalaa pilkataan (1983, Boogieteorian alkeet)
Hyvin tärkeitä havaintoja järjestäytyneestä uskonnosta. Jumalan pilkkaaminen on myös vuonna 2014 Suomen rikoslaissa rangaistava teko. Tiettävästi kyseessä ei ole kuitenkaan asianomistajarikos. A-osaltaan hengästyttävän hyvin kulkeva kappale. Hieno instrumentaaliväliosa. Lyriikka toimii. Mutta se mullikuoro kertosäkeessä! Miksi?
Jos piru kerran kelpaa suureen pyhään teokseen, kai Jumalan voi kirjoitella epäpyhään seokseen."
28. Kuopio tanssii ja soi (1974, Per Vers, runoilija)
Taas hyvä livebiisi perään.
29. Elämässä pitää olla runkkua (1974, Per Vers, runoilija)
Biisi on henkilöitynyt Kuopio-Iisalmi-Nivala levyn version vuoksi Pate Mustajärveen, alkuperäisversiossa sen tulkitsi Pena Penninkilampi. Ja se runkkaaminen tarkoittaa kitaran soittoa, ettäs tiedätte.
tiistai 18. marraskuuta 2014
Juice-projekti: Biisit 31-40
Olin tänään hammaslääkärissä. Kun avasin suuni, taustamusiikiksi tuli Norjalainen villapaita. Ei siis suusta, vaan hammaslääkärin äänentoistolaitteistosta. Se oli varmaankin merkki siitä, että pitää julkaista seuraavat 10 biisiä.
40. Pyhä toimitus (1985, Pyromaani palaa rikospaikalle)
Biisi sijoittui ennen ensimmäistä konserttiamme järjestämässämme yleisöäänestyksessä korkeimmalle niistä biiseistä, jotka eivät ole top-20-listallani. Ja hyvä se onkin. Mutta toisaalta liian yksiulotteinen noustakseen tätä korkeammalle.
39. Eesti (On My Mind) (1983, Boogieteorian alkeet)
Laulu syntyi kuulemma Puntti Valtosen kysymyksestä hänen herättyään bussissa keikkamatkalta palatessa: "Joko ollaan Eestissä". Lyriikkaa ei voi ymmärtää, jos Neuvostoliitto on tuntematon.
38. Pieni kalmistosarja (1980, XV yö)
Sisältää osat Kuollut mies, Ex-vainajan muistelmat ja Ruumishuone Goodbye. Kiinnostava trilogia henkiin heräävästä miehestä. "Hän on kunnon mies. Niinkuin jokainen on läpikäytyään krematorion"
37. Ruisrock (1975, Juice ja Mikko)
Jyhkeä rockpala. Hieno riffi. Unohdettu helmi. Olisi kiva kuulla jonkun rouhean rokkikukon vetämänä.
36. Valtatie 9 (1974, Per Vers, runoilija)
"12 turistibussia tulee, niihin päse en, on kuskeina opetuslapset Jeesuksen. Mutta minä liftaan rantaan elämän. Sinne vie valtatie yhdeksän." Sovituksessa basso pääosassa.
35. Blues n:o 13 (1981, Dokumentti)
Pieni helmi. Perusbluesin sanoituksessa kaikki kohdallaan.
34. Sika (1980, Kuusessa ollaan)
Juicen tunnetuimpia biisejä ja toiseksi paras joululaulu! Sanoituksen oppitunteja jälleen kerran. "Lasten" epävireinen kuoro toimii hyvin.
33. Rakkauden ammattilainen (1986, Yölento)
Kertooko tämä Juicesta itsestään vai Jeesuksesta. Prostituoidusta ei Juicen mukaan ainakaan.
32. Jouluvirsi (1980, Kuusessa ollaan)
Juice tuhoaa joulun. Kertakaikkisen hieno sanoitus.
31. Viime yönä ennen kahta (1983, Boogieteorian alkeet)
Hieno laulu, johon Juicen äänivarat eivät oikein tunnu riittävän. Sanoitus jättää tilaa tulkinnoille, saapuiko ennen kahta rakastettu vai jotain vielä isompaa? Sovituksessa George Martin -henkeä.
30. Tampereen aamu (1983, Boogieteorian alkeet)
Yksi Juicen rakkauslauluista kotikaupunkilleen. "Onnellinen ken on sammunut kukkiin. Uskon maailmanrauhaan ja joulupukkiin." Tunnelmaan sopivan fonisoolo.
40. Pyhä toimitus (1985, Pyromaani palaa rikospaikalle)
Biisi sijoittui ennen ensimmäistä konserttiamme järjestämässämme yleisöäänestyksessä korkeimmalle niistä biiseistä, jotka eivät ole top-20-listallani. Ja hyvä se onkin. Mutta toisaalta liian yksiulotteinen noustakseen tätä korkeammalle.
39. Eesti (On My Mind) (1983, Boogieteorian alkeet)
Laulu syntyi kuulemma Puntti Valtosen kysymyksestä hänen herättyään bussissa keikkamatkalta palatessa: "Joko ollaan Eestissä". Lyriikkaa ei voi ymmärtää, jos Neuvostoliitto on tuntematon.
38. Pieni kalmistosarja (1980, XV yö)
Sisältää osat Kuollut mies, Ex-vainajan muistelmat ja Ruumishuone Goodbye. Kiinnostava trilogia henkiin heräävästä miehestä. "Hän on kunnon mies. Niinkuin jokainen on läpikäytyään krematorion"
37. Ruisrock (1975, Juice ja Mikko)
Jyhkeä rockpala. Hieno riffi. Unohdettu helmi. Olisi kiva kuulla jonkun rouhean rokkikukon vetämänä.
36. Valtatie 9 (1974, Per Vers, runoilija)
"12 turistibussia tulee, niihin päse en, on kuskeina opetuslapset Jeesuksen. Mutta minä liftaan rantaan elämän. Sinne vie valtatie yhdeksän." Sovituksessa basso pääosassa.
35. Blues n:o 13 (1981, Dokumentti)
Pieni helmi. Perusbluesin sanoituksessa kaikki kohdallaan.
Toiset täällä uppoo filosofiaan.Minä paskalle tulen ja haisemaan ja raavin pallejain.
34. Sika (1980, Kuusessa ollaan)
Juicen tunnetuimpia biisejä ja toiseksi paras joululaulu! Sanoituksen oppitunteja jälleen kerran. "Lasten" epävireinen kuoro toimii hyvin.
33. Rakkauden ammattilainen (1986, Yölento)
Kertooko tämä Juicesta itsestään vai Jeesuksesta. Prostituoidusta ei Juicen mukaan ainakaan.
32. Jouluvirsi (1980, Kuusessa ollaan)
Juice tuhoaa joulun. Kertakaikkisen hieno sanoitus.
Lämpöänsä valaa, yöhön joulusauna kun se palaa.Taas ambulanssit töitä saa.On tuvassa lunta, tavaratalossa taivasten valtakunta.Vielä viikon päästä korvat soi.
31. Viime yönä ennen kahta (1983, Boogieteorian alkeet)
Hieno laulu, johon Juicen äänivarat eivät oikein tunnu riittävän. Sanoitus jättää tilaa tulkinnoille, saapuiko ennen kahta rakastettu vai jotain vielä isompaa? Sovituksessa George Martin -henkeä.
30. Tampereen aamu (1983, Boogieteorian alkeet)
Yksi Juicen rakkauslauluista kotikaupunkilleen. "Onnellinen ken on sammunut kukkiin. Uskon maailmanrauhaan ja joulupukkiin." Tunnelmaan sopivan fonisoolo.
torstai 13. marraskuuta 2014
Juicen parhaat biisit 41-50
Lupasin julkaista top-50 listan keikan jälkeen, mutta tässä on sen verran eroahdistusta projektista, että julkaisenkin nämä loput 10 biisin erissä. Pidän kiinni - niin kauan kuin päivitän blogia, projekti ei ole loppu. Sitä paitsi top-50 on jo NIIN hyviä biisejä, että vaativat vähän sulattelua.
Keikka oli siis viime lauantaina 8.11. ja se oli huikea menestys sekä taiteellisesti että "kaupallisesti", jos nyt tuollaista sanaa voi käyttää harrastustouhuista. Täyteen myyty Pengerkadun teatteri, 300 kuulijaa, joilla tuntui olevan hauskaa. Kiitos siitä muusikoillemme ja taustahenkilöstölle! Sitä ei helposti ymmärrä, minkä määrän työtä tuonkin kokoluokan tuotanto vaatii.
Mutta nyt kiinni listaan ja biiseihin:
50. Jyrki boy (1975, single)
Jokaisellahan tämmönen jyrki on, kertoi Juice ja kiisti biisin kertovan Jyrki "Jyräys" Hämäläisestä.
49. Kone (1981, Ajan henki)
Hyvä groove. Basso vie biisiä, urkujen seuratessa hienosti. Lyriikka keskeistä Juice "tämä kone meidät muusiksi hakkaa, tämä kone aina käy eikä koskaan lakkaa"
48. Marilyn (1974, single)
Juicen läpimurto. Sateisena päivänä liikenteenlaskijana raapusteltu ralli. Muita versioita: Kuopio-Iisalmi-Nivala-levyllä reggaeversiona, Deep Sea Diver-levyllä englanninkielinen versio
47. Yhdessä itkien (1984, Kuopio-Iisalmi-Nivala)
Vereslihalla oleva kappale suhdeongelmista. "Kun kumpikin toista viulua soittaa. Viisaat ne sanoo, puheilla vaan, ongelmat pystyy ratkaisemaan". Pate Mustajärvi laulaa ja kuulostaa uskottavalta, mutta biisissä olisi aineksia oikeallekin laulajalle.
46. Huomenna en (2000, L)
Ainoa 2000-luvun biisi top-50:ssä. Hyvillä soittajilla toteutettu omaelämäkerrallisen kuuloinen laulu miehestä, joka häipyy omille teilleen ja palaa kyllä. Mutta ei huomenna.
"Olen pahoin kiinni näissä, ongelmissa oman pään. Mun on sielu aivan jäissä, en siis pääse lähtemään."
45. Mimosan hipiä (1985, Pyromaani palaa rikospaikalle)
"Sielu on hellä kuin mimosan hipiä, sielu on kipiä, sielussa sataa." Moraalisesta krapulasta tuskin on Suomessa toista näin hienoa laulua tehty. Ila Loueranta tulkitsee.
44. Lahti (1977, Lahtikaupungin rullaluistelijat)
Unohdettu balladihelmi alkukauden huonoimmalta levyltä. Paljon hienoja säkeitä:
"Nahkatakkinen numero tuhoaa ikkunoita ja mihinkään sisään ei pääse niistäkään".
"Eläimiksi ei jääty, mutta tultu ei ihmisikskään." Hieno kitarakierto.
43. Viimeinen kylähullu (1981, Dokumentti)
Juicen elämänfilosofiaa. Yksilön puolesta massoja ja koneistoa vastaan.
42. Pilvee, pilvee (1978, Tauko I)
Juicen keikkabravuuri. Jotenkin näen tämän Helismaan Meksikon pikajunan sisarteoksena, pahantekijät tulevat liikennevälineeseen, mutta uhkaava tilanne kääntyy huumoriksi. Juicen tunnetuimpia biisejä, mutta toistokuunneltavuuskriteerillä jää tälle sijalle.
41. Dokumentti (1981, Dokumentti)
Nimensä mukainen laulu. Oppimateriaalia lauluntekijöille. Näiden biisien vuoksi Juice oli "kansan mies", vaikka eetokseltaan oli elitisti. "Tota, kai tästä sitten laulun teet? Mä sanoin etten voi."
Jatkan tätä listaa ehkä lauantaina, mutta huomenna en....
Tästä muuten vielä lisää kuvia keikalta.
Keikka oli siis viime lauantaina 8.11. ja se oli huikea menestys sekä taiteellisesti että "kaupallisesti", jos nyt tuollaista sanaa voi käyttää harrastustouhuista. Täyteen myyty Pengerkadun teatteri, 300 kuulijaa, joilla tuntui olevan hauskaa. Kiitos siitä muusikoillemme ja taustahenkilöstölle! Sitä ei helposti ymmärrä, minkä määrän työtä tuonkin kokoluokan tuotanto vaatii.
Mutta nyt kiinni listaan ja biiseihin:
50. Jyrki boy (1975, single)
Jokaisellahan tämmönen jyrki on, kertoi Juice ja kiisti biisin kertovan Jyrki "Jyräys" Hämäläisestä.
49. Kone (1981, Ajan henki)
Hyvä groove. Basso vie biisiä, urkujen seuratessa hienosti. Lyriikka keskeistä Juice "tämä kone meidät muusiksi hakkaa, tämä kone aina käy eikä koskaan lakkaa"
48. Marilyn (1974, single)
Juicen läpimurto. Sateisena päivänä liikenteenlaskijana raapusteltu ralli. Muita versioita: Kuopio-Iisalmi-Nivala-levyllä reggaeversiona, Deep Sea Diver-levyllä englanninkielinen versio
47. Yhdessä itkien (1984, Kuopio-Iisalmi-Nivala)
Vereslihalla oleva kappale suhdeongelmista. "Kun kumpikin toista viulua soittaa. Viisaat ne sanoo, puheilla vaan, ongelmat pystyy ratkaisemaan". Pate Mustajärvi laulaa ja kuulostaa uskottavalta, mutta biisissä olisi aineksia oikeallekin laulajalle.
46. Huomenna en (2000, L)
Ainoa 2000-luvun biisi top-50:ssä. Hyvillä soittajilla toteutettu omaelämäkerrallisen kuuloinen laulu miehestä, joka häipyy omille teilleen ja palaa kyllä. Mutta ei huomenna.
"Olen pahoin kiinni näissä, ongelmissa oman pään. Mun on sielu aivan jäissä, en siis pääse lähtemään."
45. Mimosan hipiä (1985, Pyromaani palaa rikospaikalle)
"Sielu on hellä kuin mimosan hipiä, sielu on kipiä, sielussa sataa." Moraalisesta krapulasta tuskin on Suomessa toista näin hienoa laulua tehty. Ila Loueranta tulkitsee.
44. Lahti (1977, Lahtikaupungin rullaluistelijat)
Unohdettu balladihelmi alkukauden huonoimmalta levyltä. Paljon hienoja säkeitä:
"Nahkatakkinen numero tuhoaa ikkunoita ja mihinkään sisään ei pääse niistäkään".
"Eläimiksi ei jääty, mutta tultu ei ihmisikskään." Hieno kitarakierto.
43. Viimeinen kylähullu (1981, Dokumentti)
Juicen elämänfilosofiaa. Yksilön puolesta massoja ja koneistoa vastaan.
42. Pilvee, pilvee (1978, Tauko I)
Juicen keikkabravuuri. Jotenkin näen tämän Helismaan Meksikon pikajunan sisarteoksena, pahantekijät tulevat liikennevälineeseen, mutta uhkaava tilanne kääntyy huumoriksi. Juicen tunnetuimpia biisejä, mutta toistokuunneltavuuskriteerillä jää tälle sijalle.
41. Dokumentti (1981, Dokumentti)
Nimensä mukainen laulu. Oppimateriaalia lauluntekijöille. Näiden biisien vuoksi Juice oli "kansan mies", vaikka eetokseltaan oli elitisti. "Tota, kai tästä sitten laulun teet? Mä sanoin etten voi."
Jatkan tätä listaa ehkä lauantaina, mutta huomenna en....
Tästä muuten vielä lisää kuvia keikalta.
tiistai 7. lokakuuta 2014
Juice-projekti tauolle, pohdintaa klassikoista
Juice-konsertti oli huikea menestys, Kirjan talo aivan täynnä ja hieno yleisö. Kansan huutoon on vastattava, lisäkonsertti on RYHMÄTEATTERIN ENTISELLÄ PENGERKADUN NÄYTTÄMÖLLÄ 8.11 klo 20. Lippuvaraukset tästä.
Olen päättänyt lykätä viimeisen Juice-listan julkistusta kuukaudella, jotta toisenkin konsertin yleisö saa jännittää, mitä lauluja listalla on.
Sen sijaan tänään pientä pohdintaa siitä, milloin joku biisi tai levy voidaan julistaa klassikoksi. Tämä juontui mieleeni, kun Helsingin Sanomain arvostelija nostaa Haloo Helsinki -yhtyeen uuden levyn klassikkojen joukkoon. Mielestäni sitä ei voi kukaan tehdä uudelle levylle. Levystä tulee klassikko ajan kanssa, jos on tullakseen.
Mutta kuinka pitkä aika siihen vaaditaan? Mielestäni sukupolven verran eli 30 vuotta. Vasta seuraava (tai sitä seuraava) sukupolvi pystyy sanomaan, onko jossain musiikissa kestäviä elementtejä vai vain jotain ,joka oli ajassa tai jotain, joka sai ansiotonta arvonnousua ollessaan edellisen sukupolven nuoruuden sound-trackia.
Voidaan helposti sanoa, että Roadrunner (1974) on klassikko, samoin Kohdusta hautaan (1979), melko varmasti myös Häntä koipien välissä (1988), vaikka se onkin vasta 26-vuotias.
1990-luvun levyistä voi jo varovasti arvailla, että "tästä voi tulla klassikko". 2000-luvun levyistä ei vielä uskalla sanoa mitään, Tänä vuonna julkaistun levyn arvioiminen klassikoksi on jo silkkaa näköalattomuutta. Etten sanoisi typeryyttä.
Olen päättänyt lykätä viimeisen Juice-listan julkistusta kuukaudella, jotta toisenkin konsertin yleisö saa jännittää, mitä lauluja listalla on.
Sen sijaan tänään pientä pohdintaa siitä, milloin joku biisi tai levy voidaan julistaa klassikoksi. Tämä juontui mieleeni, kun Helsingin Sanomain arvostelija nostaa Haloo Helsinki -yhtyeen uuden levyn klassikkojen joukkoon. Mielestäni sitä ei voi kukaan tehdä uudelle levylle. Levystä tulee klassikko ajan kanssa, jos on tullakseen.
Mutta kuinka pitkä aika siihen vaaditaan? Mielestäni sukupolven verran eli 30 vuotta. Vasta seuraava (tai sitä seuraava) sukupolvi pystyy sanomaan, onko jossain musiikissa kestäviä elementtejä vai vain jotain ,joka oli ajassa tai jotain, joka sai ansiotonta arvonnousua ollessaan edellisen sukupolven nuoruuden sound-trackia.
Voidaan helposti sanoa, että Roadrunner (1974) on klassikko, samoin Kohdusta hautaan (1979), melko varmasti myös Häntä koipien välissä (1988), vaikka se onkin vasta 26-vuotias.
1990-luvun levyistä voi jo varovasti arvailla, että "tästä voi tulla klassikko". 2000-luvun levyistä ei vielä uskalla sanoa mitään, Tänä vuonna julkaistun levyn arvioiminen klassikoksi on jo silkkaa näköalattomuutta. Etten sanoisi typeryyttä.
sunnuntai 28. syyskuuta 2014
Juice-projekti: Lista B
Projekti etenee jo sadan parhaan biisin joukkoon!
Tällä listalla taitavatkin lähes kaikki laulut olla tuttuja ja varmasti jonkun lukijan top-kahteenkymppiinkin mahtuu biisejä tästä setistä.
Spotify-versio listasta löytyy tästä. Sieltä löytyvät kaikki muut paitsi Vaikka kesä on poissa, joka puolestaan löytyy Youtubesta. Tämän Juicen viimeiseltä levyltä löytyvän laulun kertosäe on aivan klassikoiden veroinen, mutta heikommat A-osat painavat biisin sijalle 88.
Myöhäistuotannon helmiä on myös tavattoman kaunis Talo lehmusten alla, sijalla 56.
Listalta löytyy myös kaksi muille artisteille tehtyä biisiä, Sakari Kuosmaselle tehty Rakkauden haudalla ja Aku Syrjälle kynäilty Ringo ja Aku.
Viimeisen listan julkistankin sitten vasta konsertin jälkeen.
Tällä listalla taitavatkin lähes kaikki laulut olla tuttuja ja varmasti jonkun lukijan top-kahteenkymppiinkin mahtuu biisejä tästä setistä.
Spotify-versio listasta löytyy tästä. Sieltä löytyvät kaikki muut paitsi Vaikka kesä on poissa, joka puolestaan löytyy Youtubesta. Tämän Juicen viimeiseltä levyltä löytyvän laulun kertosäe on aivan klassikoiden veroinen, mutta heikommat A-osat painavat biisin sijalle 88.
Myöhäistuotannon helmiä on myös tavattoman kaunis Talo lehmusten alla, sijalla 56.
Listalta löytyy myös kaksi muille artisteille tehtyä biisiä, Sakari Kuosmaselle tehty Rakkauden haudalla ja Aku Syrjälle kynäilty Ringo ja Aku.
Viimeisen listan julkistankin sitten vasta konsertin jälkeen.
51 | Tampere by Night | 1977 | Lahtikaupungin rullaluistelijat | ||
52 | Minea | 1978 | Tauko I | ||
53 | Heinolassa jyrää | 1973 | Juice Leskinen & Coitus Int | ||
54 | Do the stönö | 1982 | Single | ||
55 | Twistin ylivoimaa | 1981 | Dokumentti | ||
56 | Talo lehmusten alla | 2000 | L | ||
57 | Panomies | 1974 | Per Vers, runoilija | Voc. Coitus int | |
58 | Haetarirock | 1980 | XV yö (Tauko III) | ||
59 | Hauho | 1979 | Single | ||
60 | Ekumeeninen jenkka | 1981 | Ajan henki | Voc. Slam | |
61 | Ihmiskunnan jatkot | 1982 | Sivilisaatio | ||
62 | Joulu yksin | 1980 | Kuusessa ollaan | ||
63 | Eilen hän kertoi | 1987 | Minä | ||
64 | Ota munat mukaan | 1977 | Lahtikaupungin rullaluistelijat | ||
65 | Ryvetetty kyyhkynen | 1986 | Yölento | ||
66 | Napoleonin mopo | 1974 | Single | ||
67 | Arkadianmäen ongelmajätelaitos | 1984 | Kuopio-Iisalmi-Nivala | Voc. Tikanmäki | |
68 | Rakkauden haudalla | 1984 | Sakari Kuosmanen | ||
69 | Kuusessa ollaan | 1980 | Kuusessa ollaan | ||
70 | Jeesus pelastaa | 1973 | Juice Leskinen & Coitus Int | ||
71 | Matteus, Markus, Luukas ja mä | 1990 | Sinä | ||
72 | Lentää | 1983 | Boogieteorian alkeet | ||
73 | Maailman ääriin | 1983 | Boogieteorian alkeet | ||
74 | Diogenes | 1982 | Sivilisaatio | ||
75 | Anni Domini | 1990 | Sinä | ||
76 | Kehtolaulu hirtetylle | 1978 | Tauko I | ||
77 | Kulttuuri saapui Ähtäriin | 1982 | Single | ||
78 | Ilomantsi | 1981 | Single | ||
79 | Paskaa | 1986 | Yölento | ||
80 | Epäile vain | 1981 | Dokumentti | ||
81 | Keskitysleirin ruokavalio | 1976 | Keskitysleirin ruokavalio | ||
82 | Labradorinnoutajan vapaapäivä | 1983 | Boogieteorian alkeet | ||
83 | Aamu alkaa A:lla | 1985 | Pyromaani palaa rikospaikalle | ||
84 | Valssaaja konepajalla | 1976 | Single | ||
85 | Ringo ja Aku | 1981 | Single | Es. Aku Syrjä | |
86 | Minä (sunnuntailapsi) | 1987 | Minä | ||
87 | Kaksi vanhaa pierua | 1981 | Dokumentti | ||
88 | Vaikka kesä on poissa | 2004 | Senaattori ja boheemi | X | |
89 | Iisalmen diskossa | 1978 | Maamme (Vårt land) | ||
90 | Sinä (yönä lähtivät jäät) | 1990 | Sinä | ||
91 | Onnellinen mies | 1996 | Kiveä ja sämpylää | ||
92 | Nuoruus ja turhuus | 2000 | L | ||
93 | Erkki twistaa | 1976 | Single | ||
94 | Mene kotiin | 1980 | XV yö (Tauko III) | ||
95 | Rauhaa | 1981 | Dokumentti | ||
96 | Vaasankin veri vapisee | 1986 | Yölento | ||
97 | Vaiti, aivan hiljaa | 2002 | Vaiti, aivan hiljaa | ||
98 | Vanha kapinen huora | 1977 | Lahtikaupungin rullaluistelijat | ||
99 | Suloista ja haikeaa | 1996 | Kiveä ja sämpylää | ||
100 | Afroditen poika | 1974 | Per Vers, runoilija |
maanantai 22. syyskuuta 2014
Juice-projekti: Lista C eli laulut 101-150
Nyt on vaikeata! Aika pitkään joutui tämän listan lauluja siirtelemään paikasta toiseen, Myös top-satasesta jouduin vaihtamaan useampia biisejä tähän. Mutta nyt se on julkaistu.
Joudun varmasti selittelemään listan sijalla 101 olevaa biisiä. Yksi keskeisistä kriteereistäni paremmuuden määrittelyssä on biisin kuunneltavuus. Ja kun olen näitä listoja useita kertoja kuunnellut, niin aika usein skippasin tämän biisin. Mutta koska sillä on tiettyä musiikkihistoriallista merkitystä, valitsin sen parhaaksi top-satasen ulkopuolella olevaksi biisiksi. Jos edelleen olette sitä mieltä, että Bluesia Pieksämäen asemalla kuuluisi olla listalla paljon korkeammalla, kuunnelkaapa se aluksi vaikka viisi kertaa peräkkäin.
Tämän listan kaikki biisit löytyvät Spotifystä. Teknisistä syistä tässä on vain 49 biisiä. Ensi viikolla julkaisen vielä yhden listan ennen keikkaa.
Joudun varmasti selittelemään listan sijalla 101 olevaa biisiä. Yksi keskeisistä kriteereistäni paremmuuden määrittelyssä on biisin kuunneltavuus. Ja kun olen näitä listoja useita kertoja kuunnellut, niin aika usein skippasin tämän biisin. Mutta koska sillä on tiettyä musiikkihistoriallista merkitystä, valitsin sen parhaaksi top-satasen ulkopuolella olevaksi biisiksi. Jos edelleen olette sitä mieltä, että Bluesia Pieksämäen asemalla kuuluisi olla listalla paljon korkeammalla, kuunnelkaapa se aluksi vaikka viisi kertaa peräkkäin.
Tämän listan kaikki biisit löytyvät Spotifystä. Teknisistä syistä tässä on vain 49 biisiä. Ensi viikolla julkaisen vielä yhden listan ennen keikkaa.
101 | Bluesia Pieksämäen asemalla | 1983 | Boogieteorian alkeet | ||
102 | Idoli | 1977 | Single | ||
103 | Heitän hetulaa | 1975 | Muska | Es. Muska Babitsin | |
104 | Molla | 1986 | Yölento | ||
105 | Paperitähdet (- Celluloid Heroes -) | 1978 | Tauko I | Säv. Ray Davies | |
106 | Hellurei ja Onni Gideon (- Giddy Up A Ding Dong -) | 1983 | Boogieteorian alkeet | Säv. Jordan Bell et al | |
107 | Patoutunut kaipuu | 1996 | Kiveä ja sämpylää | ||
108 | Ikuinen rakkaus | 1986 | Yölento | ||
109 | Manserock | 1981 | Ajan henki | ||
110 | Lamminpää | 1987 | Maamme (Vårt land) | ||
111 | Poliisikouluun | 1983 | Boogieteorian alkeet | ||
112 | KK | 1983 | Boogieteorian alkeet | Kuopio-Iisalmi-Nivala-levyllä liveversio | |
113 | MCMLXXXIV | 1984 | Kuopio-Iisalmi-Nivala | Voc. Loueranta | |
114 | Hänet synnytettiin | 2000 | L | ||
115 | En oo käyny Irlannissa | 1996 | Kiveä ja sämpylää | ||
116 | Kymmenen minuutin rakkaustarina | 2002 | Vaiti, aivan hiljaa | ||
117 | Se oli jautaa | 1975 | Single | ||
118 | Leidi Leidi | 1974 | Per Vers, runoilija | ||
119 | Einarin polkupyörä | 1974 | Single | ||
120 | Hei, leikitäänkö? | 2002 | Vaiti, aivan hiljaa | ||
121 | Jenkka uskon puhdistamisesta (twist) | 1985 | Pyromaani palaa rikospaikalle | ||
122 | Keskitysleiriin | 1976 | Keskitysleirin ruokavalio | ||
123 | Osapäivänatsi | 1976 | Keskitysleirin ruokavalio | ||
124 | Graniitti hikoilee | 1986 | Yölento | ||
125 | Suihke kainaloon | 1974 | Per Vers, runoilija | ||
126 | Rakas | 1978 | Tauko I | ||
127 | Midas | 1981 | Ajan henki | ||
128 | Löyly löi | 1975 | Single | ||
129 | Lenny Bruce | 1982 | Sivilisaatio | ||
130 | Imeläkivi | 1973 | Juice Leskinen & Coitus Int | Säv. Alatalo | |
131 | Nähdään taas kaivotiellä | 2002 | Vaiti, aivan hiljaa | ||
132 | Tango Iloharjulla | 1974 | Per Vers, runoilija | ||
133 | Hannu | 1981 | Dokumentti | ||
134 | Usko sinä vaan | 2000 | L | ||
135 | Ämpärillä hilloo | 2000 | L | ||
136 | Kuolemankurvaan | 1992 | Simsalabim Jim | ||
137 | Kvartetti | 1982 | Sivilisaatio | ||
138 | Hypätään koskeen | 1990 | Sinä | ||
139 | En koskaan | 1990 | Sinä | ||
140 | Rokkaan | 1973 | Juice Leskinen & Coitus Int | ||
141 | Sietämätön mies | 1992 | Single | ||
142 | Munasillaan | 1981 | Single | Ollaan ihmisiksi-singlen B-puoli | |
143 | Rock loppuu kuin seinään | 1979 | Tauko II | ||
144 | Poppeli on puu | 1984 | Jurtzantaa | Es. Matti Pellonpää | |
145 | Olipa kerran | 1981 | Dokumentti | ||
146 | Täyttymys | 2000 | L | ||
147 | Kertakäyttömies | 1990 | Sinä | ||
148 | Jos sinulle sopii | 1987 | Minä | ||
149 | I Love You | 1990 | Sinä |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)