tiistai 18. marraskuuta 2014

Juice-projekti: Biisit 31-40

Olin tänään hammaslääkärissä. Kun avasin suuni, taustamusiikiksi tuli Norjalainen villapaita. Ei siis suusta, vaan hammaslääkärin äänentoistolaitteistosta. Se oli varmaankin merkki siitä, että pitää julkaista seuraavat 10 biisiä.

40. Pyhä toimitus (1985, Pyromaani palaa rikospaikalle)
Biisi sijoittui ennen ensimmäistä konserttiamme järjestämässämme yleisöäänestyksessä korkeimmalle niistä biiseistä, jotka eivät ole top-20-listallani. Ja hyvä se onkin. Mutta toisaalta liian yksiulotteinen noustakseen tätä korkeammalle.

39. Eesti (On My Mind) (1983, Boogieteorian alkeet)
Laulu syntyi kuulemma Puntti Valtosen kysymyksestä hänen herättyään bussissa keikkamatkalta palatessa: "Joko ollaan Eestissä". Lyriikkaa ei voi ymmärtää, jos Neuvostoliitto on tuntematon.

38. Pieni kalmistosarja (1980, XV yö)
Sisältää osat Kuollut mies, Ex-vainajan muistelmat ja Ruumishuone Goodbye. Kiinnostava trilogia henkiin heräävästä miehestä. "Hän on kunnon mies. Niinkuin jokainen on läpikäytyään krematorion"

37. Ruisrock (1975, Juice ja Mikko)
Jyhkeä rockpala. Hieno riffi. Unohdettu helmi. Olisi kiva kuulla jonkun rouhean rokkikukon vetämänä.

36. Valtatie 9 (1974, Per Vers, runoilija)
"12 turistibussia tulee, niihin päse en, on kuskeina opetuslapset Jeesuksen. Mutta minä liftaan rantaan elämän. Sinne vie valtatie yhdeksän." Sovituksessa basso pääosassa.

35. Blues n:o 13 (1981, Dokumentti) 
Pieni helmi. Perusbluesin sanoituksessa kaikki kohdallaan.
Toiset täällä uppoo filosofiaan.Minä paskalle tulen ja haisemaan ja raavin pallejain.

34. Sika (1980, Kuusessa ollaan)
Juicen tunnetuimpia biisejä ja toiseksi paras joululaulu! Sanoituksen oppitunteja jälleen kerran. "Lasten" epävireinen kuoro toimii hyvin. 

33. Rakkauden ammattilainen (1986, Yölento)
Kertooko tämä Juicesta itsestään vai Jeesuksesta. Prostituoidusta ei Juicen mukaan ainakaan.

32. Jouluvirsi (1980, Kuusessa ollaan)
Juice tuhoaa joulun. Kertakaikkisen hieno sanoitus.
Lämpöänsä valaa, yöhön joulusauna kun se palaa.Taas ambulanssit töitä saa.On tuvassa lunta, tavaratalossa taivasten valtakunta.Vielä viikon päästä korvat soi.

31. Viime yönä ennen kahta (1983, Boogieteorian alkeet)
Hieno laulu, johon Juicen äänivarat eivät oikein tunnu riittävän. Sanoitus jättää tilaa tulkinnoille, saapuiko ennen kahta rakastettu vai jotain vielä isompaa? Sovituksessa George Martin -henkeä.

30. Tampereen aamu (1983, Boogieteorian alkeet)
Yksi Juicen rakkauslauluista kotikaupunkilleen. "Onnellinen ken on sammunut kukkiin. Uskon maailmanrauhaan ja joulupukkiin." Tunnelmaan sopivan fonisoolo.

Ei kommentteja: