torstai 7. toukokuuta 2009

Lätkäasiaa

Tämä postaus käsittelee MM-jääkiekkoa. Urheilua inhoavat voivat siirtyä käytävällä eteenpäin.
____________________________________________________________________
Sveitsiläiselle hammaslääkärille tässä ilmainen vinkki, millaisten MM-kisojen pitäisi olla.
1. MM-kisoja ei pelata olympiavuonna.
2. MM-kisoissa pelaa kahdeksan parasta joukkuetta. Huonoin putoaa B-sarjaan.
3. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. Eniten pisteitä saanut on mestari. Jokaiselle tulee seitsemän ottelua, eikä kisoissa ole yhtään turhaa matsia. Jos halutaan saada "loppuottelu", tehdään kaavio niin, että edellisen kisojen ykkönen ja kakkonen pelaavat viimeisen matsin. Ne ovat 20-30% todennäköisyydellä myös seuraavien kisojen kaksi parasta.

En vaadi konsulttipalkkiota IIHF:ltä, jos visioni toteutetaan.

Sitten taitoon:

Rupesi kiinnostamaan, että missä se maalinteon taito jääkiekossa asuu, kun ei se ainakaan Suomen joukkueessa asu. 15 vuotta Anzu on huutanut "EI MENE SISÄÄN! EI MENE MILLÄÄN SISÄÄN!" Ei se mene kun ei ole taitoa. Eikä ne kiekkojen pomppiset mitään tuuria ole.

Kävin läpi NHL:n 100 parasta pistemiestä. Tai oikeastaan 50 kummastakin konferenssista. Oli aika tylyä sanomaa. Kansallisuusjakauma:
CAN 49
USA 14
RUS 12
SWE 9
CZE 8
FIN 4
AUT 1
SLO 1
SLV 1
SUI 1

Kanadasta saisi kymmenen joukkuetta taitavampia maalintekijöitä kuin Suomesta. Suomalaiset ovat sijojen 44-88 välissä.

Huom! Tsekeissä saattaa olla joku slovakki, kun lähteessä oli vain syntymäpaikka enkä tiedä kummalla puolella Tsekkoslovakiaa se oli. Hossan tunnistin slovakiksi. Yksi slovenialainenkin pelimies löytyi.

Tarkoitus ei ole painaa suomalaista. Päinvastoin, ihmeen hyvin on arvokisoissa pystytty venymään tuolla materiaalilla. Kyllä tämäkin saa arvostamaan Suomen olympia- ja Canada cup -hopeita entistä enemmän.

Voitte ihmetellä tästä taulukosta. Pelaajatiedot ovat Data-välilehdellä. Siinä on myös merkintä, jos pelaaja on kisoissa. Voi olla muitakin, kun kävin läpi vaan MM-kisojen pistepörssin 20 parasta ja katsoin löytyvätkö listalta.

http://jaloste.blogspot.com/

Ei kommentteja: