perjantai 30. toukokuuta 2008

Alku

Olen harjoitellut bloggaamista kirjoittamalla Facebook-yhteisöön nootteja kolmisenkymmentä kappaletta. Homma on tuntunut sen verran luontevalta, että uskaltaudun naamakirjan kaapista ulos pelottavaan internettiin.

Aloitan bloginpitäjän urani artikkelisarjalla pohtimalla, miten 20-30 vuoden kuluttua on toteutettu liikkumistarpeet, jotka nyt on ratkaistu polttomoottorilla toimivalla henkilöautolla.

Sarja koostuu kirjoituksista erilaisista skenaarioista. Todennäköinen tulema on jonkinlainen yhdistelmä näistä skenaarioista sekä jotain josta emme nyt näe edes heikkoja signaaleja.

Ilmastonmuutokselle en tässä sarjassa uhraa ajatuksia. Uskon, että kaikki käytettävissä oleva öljy tullaan polttamaan riemusta kiljuen täysin riippumatta siitä mitä Balilla tai muissa kokouksissa on muille valtionpäämiehille valehdeltu yhteisesti tehtävän. Jos ilmastonmuutosta haluttaisiin estää öljyn polttamista vähentämällä, olisi paljon helpompaa rajoittaa tuotantoa muutamassa öljyntuottajavaltiossa kuin yrittää hillitä kulutusta kaikissa maailman valtioissa. Pidän paljon todennäköisempänä, että öljyä yritetään tiristää vielä kivihiilestäkin, kuin että polttamista ilmaston lämpenemisen vuoksi millään väkevällä toimenpiteitä hillittäisiin. Tälläkin hetkellä valtionpäämiehet odottavat tippa housuissa arktisen merialueen sulamista, jotta sen alta voitaisiin löytää öljyä. Samaa öljyä, jonka polttaminen on aiheuttanut arktisen merialueen sulamisen.

Sarjani koostuu osista:
Skenaario 1: Öljyhuippu on väärä teoria
Skenaario 2: Autojen muuttuminen
Skenaario 3: Sähkömoottori
Skenaario 4: Vetyautot
Skenaario 5: Biopolttoaineet
Skenaario 6: Uusi yhteiskunta

2 kommenttia:

LauraW kirjoitti...

Onneksi olkoon,
se on aina hienoa kun joku tulee ulos jostain kaapista! Kävitkö pitkään kamppailua bloginimien Jaloste ja Jalostamo välillä?

Marko Jalonen kirjoitti...

Muitakin nimivaihtoehtoja oli.

Tämä oli iskevin ja siitä tulee sukunimeni lisäksi mieleen uloste, joten se päätyi nimeksi.