lauantai 15. toukokuuta 2010

Saksanhirvi grillissä

Netistä puuttui yksi sivu ja se on sivu, jossa kerrotaan mikä on oikea grillausaika saksanhirven kareelle. Jos sinulla siis on saksanhirven kare ja haluat sen grillata, niin oikea grillausaika semmoiselle 1,1 kg palalle (10 luuta) on 25-30 minuuttia. Alarajalla tulee pikkaisen tirskahtelevaa sisältä. Loppupäässä sopii lämpöä pienentää ja grillauksen jälkeen pitää folion sisällä vetäytymässä 10 minuuttia, jos hermo kestää.

Marinadeja on niin monta kuin miestäkin, mutta esimerkiksi oliiviöljy, rypsiöljy, punaviini, tuore minttu, oregano, mustapippuri, rosepippuri, valkosipuli, suola, limemehu -linjalta on hyvä lähteä. Mieluiten marinoit häntä yön yli.

Jos olet marinadiin vuollut valkosipulilastuja, niin niistä saat vaikka alumiinifolion päällä grillaamalla pikantin lisukkeen lihalle tai grillatuille kesäkurpitsoille tahikka bataattiviipaleille (jotka kannattaa kevyesti keittää ensin).

Tämä siis neuvoksi, jos tavoitteena on grillattu saksanhirven kare.

Ei kommentteja: