tiistai 13. lokakuuta 2009

Obama

Yleisen käsityksen mukaan Obama sai Nobel-palkinnon hyvistä aikomuksistaan rauhan hyväksi. Analogisesti Dan Brownille voisi myöntää kirjallisuuden Nobelin hyvistä aikomuksistaan kirjoittaa kestävää ja merkityksellistä kirjallisuutta.

En tiedä missä kaikissa maissa USA on tälläkin hetkellä "vapautta" puolustamassa, Irakin ja Afganistanin lisäksi. Enkä jaksa selvittää, tulen vaan vihaisemmaksi.

Näiden imperialististen aktien lisäksi Obaman saavutuksiin kuuluu liittovaltion sotilasmenojen KASVATTAMINEN neljällä prosentilla seuraavalle budjettikaudelle. Siis maassa joka on velassa niskaansa myöten ja jolle ei todellisia uhkaajia maailmassa ole.

Kotirintamallakin riittää tekemistä. Lyndon B Johnsonin 1964 julistamaa sotaa köyhyyttä vastaan ei ole vieläkään julistettu päättyneeksi. Samoin on vielä käynnissä Richard Nixonin 1969 aloittama sota huumeita vastaan. Puhumattakaan George Bush Tyhmemmän julistamasta sodasta terrorismia vastaan.

USAn tapa ratkaista mikä tahansa ongelma on julistaa sille sota. Saa nähdä joko tällä kaudella julistetaan sota ilmastonmuutosta vastaan vai jääkö se seuraavalle presidentille.

Minä annan hyväksyntäni Obaman palkitsemiselle heti kun hän sanoo: "Me ollaan nyt 40 vuotta sodittu köyhyyttä vastaan, eikä olla perkele vie saatu yhtään mitään aikaiseksi: köyhät on entistä köyhempiä ja rikkaat entistä rikkaampia. Rikkaat asuvat piikkilanka-aitojen takana ja köyhät kuolevat kaduille, kun kaikkia ei ole varaa pitää vankilassakaan. Minä julistan nyt sodan köyhyyttä vastaan päättyneeksi. Se on nyt kerta kaikkiaan sillä tavalla, että myö on hävitty tää sota. And God help America."

Ei kommentteja: