torstai 5. maaliskuuta 2009

Valtion talousarviosta löytynyttä

Meillä on sellainenkin vero kuin virvoitusjuomavero. Se on suuruudeltaan 4,5 c/l ja tuottaa valtiolle 36 miljoonaa vuodessa. Siinä on vero, jota voisi huoletta korottaa, vaikka kymmenkertaiseksi. Se ei kenenkään taloutta kaada ja jos kaataa, syy on jossain muualla kuin hallituksessa. Veronkorotus tuskin aiheuttaisi ylenmääräistä Viroon suuntautuvaa limsaralliakaan. Tai pimeään spraittilestinheittoon Kurvissa. Ehkä joku sentään tekisi kotipolttoista limsakoneella.

Vuoteen 1999 asti oli myös makeisvero. Sen poistamisen historiasta voi lukea linkeistä alla. Meiltä ei löydy munaa palauttaa mitään kansallista veroa, mutta toivon, että EU tuollaisen veron säätää.

Sokeria mätetään kansalle nyt niin valtavasti joka puolelta ja joka muodossa, että jotkut ovat ehdottaneet kyseessä olevan Euroopan laajuinen salaliitto, jolla päästään eroon maatalouden ylituotannosta. En tosin löytänyt netistä yhtään sivua, jolla vihjattaisiin salaliiton olemassaoloon. Tämä, jos mikä, on paras todiste siitä miten vahva salaliitto jo on. Ne ovat onnistuneet vaientamaan toisinajattelijat. Kohta pihvitkin tehdään sokerista! Hankkikaa lehmä kun vielä voitte!

Linkit:
Makeisveron historiaa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Makeisvero
http://verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1998/25.syyskuu/NAMI3798.HTM

Ei kommentteja: