perjantai 12. syyskuuta 2008

Politiikkaa

Piti kirjoittaa Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Ei siitä olekaan mitään sanottavaa; öljy- ja asepuolueen ehdokkaana on 72-vuotias vanhus ja sen tuuraajana tai seuraajana sotahullu ja harhainen fundamentalistiämmä. Eikä niihin vaaleihin voi täältä edes vaikuttaa.

Kirjoitetaan sitten juttu siitä, mistä politiikka alkaa: 9-vuotiaani on valittu luottamusvirkaan oppilaskunnan hallitukseen. Hän kertoi ensimmäisestä kokouksestaan:
- Ensin me mietittiin ketä me ollaan. Sitten me katottiin DVD toisen koulun oppilaskunnan hallituksen kokouksesta.
- Mitäs te sitten teitte?
- No sit me lähettiin pois.

Päivän toinen kummallinen uutinen oli journalistiliiton vaatimus 13,4% palkankorotuksesta. Kuuluvatko journalistiliittoon myös Iltapaskan toimittajat? Ilman muuta teille pitää maksaa lisää televisio-ohjelmien puffimateriaalin toimittamisesta. Hävetkää! Eivät kai radio"toimittajat" sentään kuulu journalistiliittoon? Radiotoimittajat - teidän keskeinen osaamisenne on Iltapaskan "uutisten" siteeraaminen ääneen radiossa.

Molemmille lukijoille, jotka ovat odottaneet tulevaisuuden autoilu -sarjan kuutososaa, lohdutuksen sanat: kyllä se on tulossa. Se on jopa ajankohtaisempi nyt, kun Himmeli-Vanhasen puutarhavankileirien saaristoa lytätään kilpaa joka puolelta.

Ei kommentteja: