perjantai 22. tammikuuta 2010

Hallintoalamaista kyykytetään

Yritin vain saada selville, kuuluvatko sähkölämmityspatterit taloyhtiössämme osakkaan vai taloyhtiön vastuulle. Isännöintitoimistolla ja naapurin lakimiehellä on toisistaan poikkeavat mielipiteet. Kysymys on niin, yksinkertainen, että pitäähän siihen netissä vastaus olla. Ei ole. Löytyi sen sijaan uusi asunto-osakeyhtiölaki, joka on vain 74 sivua. Kyllähän sen lukee. Mutta annas olla! Oikeusministeriö on julkaissut PDF:n Lakiehdotuksen lukemista helpottava yhteenveto, jonka pituus on, KYLLÄ, 431 sivua! Jotenkin tuli ihan voimaton olo, kun itse on entinen huippulahjakas tyyppi, niin miten tässä yhteiskunnassa pärjäävät ne, joille on lusikalla annettu.

Samaan aikaan toisaalla:

Juha Seppälän kirjassa Ei kenenkään maa, mies hioo "rälläkällä kirvan ulostetta" hautakivestä. Maistelkaapa sitä. Siis lausetta. Mestari itsekin oli niin tyytyväinen, että pani romaanihenkilönsä makustelemaan lausetta toiseen kertaan.

1 kommentti:

Tara kirjoitti...

Lusikastahan se kaikki lähtee, toinen kehittää sitä pään sisäistä harmaata massaa, joku toinen ei. Siinäkin,kuten missä tahansa, voi tulla kuka tahansa todella hyväksi. En usko, että tuo voi kuitenkaan millään olla mikään selviytymisen mitta elämässä. Sen uskon,että jollakin on aikaa ja halua tutkia minkälaiseen lakipykälään oman asunnon sähköpatterit lopulta päätyvät, kuten myös sen, että joku toinen käyttää aikansa muuhun.