keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Työtoverien tervehtimisestä

Työtoveria ensimmäistä kertaa päivän aikana nähdessä hyviin tapoihin kuuluu tervehtiminen. Jotkut tekevät tämän tervehdyksellä, jotkut tyytyvät armeijasta tuttuun pään nyökkäykseen. Harvemmin kuitenkaan samaa työtoveria tervehditään kahdesti päivän aikana. Päässämme on siis hämmästyttävä laskuri, joka rekisteröi kenet sadasta kollegasta on jo sinä päivänä tervehtinyt.

Tämä on selvää. Mutta kuuluuko työtoveria tervehtiä miestenhuoneessa? Se tuntuu jotenkin oudolta. Jos teille ei ole selvää miksi, en ryhdy sitä tässä selvittämään. Hyvältä se ei kuitenkaan tunnu. Vastaan silti mahdolliseen saamaani tervehdykseen. Tosin varautuneesti.

Tilanteellakin on vaikutusta. Käsiä pestessä on luontevampaa tervehtiä kuin heppi kädessä pisuaarilla vaikka toinen käsi tällöin onkin vapaana tervehdykseen. Harvan paloruisku vaatii kannattelua kaksin käsin.

Kätteleminen ei onneksi Suomessa ole tapana, toisin kuin vaikka Ranskassa, jossa kuulemma joka aamu kätellään kaikki kollegat. Siinäpä tehokas tapa laittaa virukset kiertoon.

1 kommentti:

LauraW kirjoitti...

Ylipäänsä pisuaari on näin naisnäkökulmasta käsittämätön juttu :). Paitsi tietty sen puolesta, että onhan se tilaa säästävää. Itse tervehdin (nais)kollegoja myös naistenhuoneessa, jos satumme käsienpesulle yhtä aikaa.